Maminčino kuře s Shiitaké

 

mamincinokure
 

Bezkonkurenční maminčino kuře. Houby Shiitaké svou aromatickou chutí dodají jídlu nezaměnitelnou výraznou chuť. Výborné, rychlé a jednoduché hlavní jídlo.

 

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Náročnost: Lehká
Počet porcí: 4

 
POTŘEBNÉ INGREDIENCE
4 ks kuřecích čtvrtek nebo 1 celé kuře
500 g hub Shiitaké

1 l kuřecího vývaru
60 g másla
1 balení těstovin
sůl, pepř, tuk

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

1)  Kuřecí čtvrtky řádně omyjeme a osolíme, krátce orestujeme na pánvi s troškou tuku. Dáme do pekáče, podlijeme  částí kuřecího vývaru, nasypeme očištěné, nakrájené houby Shiitaké a poklademe plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě do růžova  na 200-220°C. V průběhu pečení podléváme vývarem, aby bylo dost sosu.
 
2) Mezitím uvaříme sáček těstovin (široké nudle, mušle nebo vřetena).
 
3) Když jsou kuřecí čtvrtky dopečené, vyndáme je z pekáče. V pekáči promícháme uvařené těstoviny  se sosem a Shiitaké. Necháme chvilku nasáknout sosem.
 
4) Servírujeme na talíř spolu s kuřecími čtvrtkami nebo maso obereme, nakrájíme a vmícháme do již hotových  těstovin se Shiitaké.  Můžeme podávat se zeleninovým  salátem (okurkový, rajčatový atd.).